2021-09-10 15:50:23• hírek • Szatmár.ro

Jó eredményt ért el az Autonet csapata a Transfier Triatlonon

A sportág kedvelői és követői tisztában vannak vele, hogy a világ legnehezebb hosszú távú triatlonjai közül a Transfier benne van a top 3-ban, viszont Románia szinten ez a legnehezebb, ugyanakkor legszebb triatlon-útvonal, amit teljesíteni lehet. A Transfier egyfelől egy kiváló és embert próbáló pálya, másfelől pedig gyönyörű változatos természeti élmény is.

Szeptember 4-én ennek a fantasztikus kihívásnak vágott neki az Autonet Triathlon Team három versenyzője, név szerint Jeromos Andrea, Jeromos Péter és Várni Arnold, akiknek nem kevesebb mint 6 óra és 36 perc alatt sikerült teljesíteniük a versenytávot, ezzel pedig vegyes váltóban a 3. helyet, azaz a bronzérmet szerezték meg.

„A versenyen való részvétel az Andrea ötlete volt, és Jeromos Péter volt az aki leúszta a verseny 1,9 kilométeres távját a Vidraru tóban, innen én teljesítettem a 90 kilométeres pályaszakaszt kerékpáron a Vidrarutól a Bâlea tóig, amely 1565 méteres szintkülönbséget is jelentett, majd Jeromos Andrea volt az, aki 21 kilométert futott, 330 méteres szintkülönbséggel, majd 392 lépcsőn kapaszkodott fel Prométeusz szobrához, ahol a verseny célja is volt. Az össztávot 6 óra és 36 perc alatt tettük meg, és vegyes váltóban a harmadikok lettünk, aminek nagyon örvendünk. Hozzá kell tennem, szép napsütéses időben volt alkalmunk versenyezni, és szerencsére a medvéket is elkerültük, pedig volt belőlük elég sok a környéken. Ezúton is köszönjük az Autonetnek, hogy támogatták részvételünket a versenyen” – fogalmazott Vári Arnold, a csapat kerékpárosa.

A csapat másik tagja, Jeromos Andrea így fogalmazott: „A korábbi évekkel ellentétben, amikor a sportolók a Féltáv (Half Distance) és az Olimpiai táv közül választhattak, idén a szervezők úgy döntöttek, hogy a versenyt egyetlen kategóriával, a Féltávval szervezik meg. Így kaptunk egy 1,9 km-es versenytávot Európa 8. legnagyobb tavában, a Vidraruban, melynek hőmérséklete a verseny napján 17 Celsius fokos volt. Ezt követte 90 km kerékpározás, a Transăgărășan kanyargós útjain, majd 21 km futás és 392 lépcsőfok Prométeusz, a világ első "vasemeberének" szobráig.

Az érkezés napja tele volt izgalmakkal, és nem csak a verseny miatt, hanem maga a tudat, hogy mindenütt tele van medvékkel, érdekes érzéseket keltett bennünk, hiszen annak ellenére, hogy a medve egy testes állat, így is mintegy 45 km/h-s sebességgel tud futni. De végül is ez is egy plusz motivációt jelentett számunkra, hogy minél jobb időt fussunk a próbákon. Viszont szerencsére egyetlen medve sem keresztezte utunkat, aminek külön örültünk.

Az idő viszont fantasztikus volt: kellemes és napos, megfelelő hőmérsékletű, ideális a triatlonhoz. Mindent összevetve pedig örülünk, hogy sikerült szerencsésen és jó eredménnyel befejezzük az ország legszebb, de legnehezebb versenyét, és büszkék lehetünk az elért eredményre is.
Számomra a versenyen való részévétel ismét bebizonyította azt, hogy a sport színesebbé teszi az életünk, éppen ezért soha nem szabad elfelejtenünk, hogyan is éljük az életünket. Az érzés amikor átléptem a célvonalat, leírhatatlan volt, a hab az önfegyelem, az ambíció és a kompromisszumok tortáján. Hiszen ha változtatni akarsz az életeden, minden nap ki kell lépned a komfortzónádból. Hogy élj, amíg csak tudsz!”

Az Autonet Import csapata ezúton is gratulál Andreának, Arnoldnak és Péternek az elért eredményhez, illetve a sport és az egészséges életmód népszerűsítéséhez, melyet nap mint nap megtesznek azért a közösségért, amelynek részesei.

A versennyel kapcsolatos további információkért: https://transfier.nostressevents.ro/

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: